tisdag 13 november 2012

Vem kostar för mycket för att få bo i Sverige?

Apropå mitt tidigare inlägg om rasism...

När det gäller rasism, främlingsfientlighet och fördomar kan man ju tydligen aldrig vara för pedagogisk och självklara saker som alla människors lika värde måste påpekas igen och igen och igen.

När rasister ska argumentera emot invandring hävdar de ofta att invandringen kostar för mycket pengar. Förutom att de har fel i sak måste jag bara säga att jag tycker att det är ett oerhört obehagligt sätt att resonera på.

För än sen då, om invandringen nu skulle kosta pengar (vilket den inte gör i det långa loppet)? Det finns många grupper i samhället som kostar pengar. Unga, gamla, handikappade osv. Naturligtvis kan inte ens människovärde eller rätt till ett bra liv vara beroende av om man kostar pengar eller inte. Sverige är ett rikt land och vi har råd att (för)dela vårt välstånd.

Vi har faktiskt alla möjligheter att ta emot FLER invandrare, så mycket tomma ytor som vi har. Vi är för få i Sverige, utan invandring skulle vi för fan gå under.

Tyvärr hamnar man som antirasist ofta i försvarsposition, alltså går man med på rasisternas problembeskrivning. Jag har länge tänkt att jag måste läsa boken Positiv antirasism, kanske kan man där få lära sig strategier för att försvara alla människors lika värde på ett mer offensivt sätt.

När till och med SVT och Agenda tar upp Sverigedemokraternas problembeskrivning är det fan illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar