måndag 12 november 2012

Halloween, besök från Sverige m.m

Ännu några veckor på Irland har flugit förbi. Jag tycker att tiden går alldeles för snabbt, samtidigt som jag längtar hem och saknar allt och alla. Bara sex veckor kvar nu.

Vad jag har pysslat med på sistone:

Halloweenfest! Halloween är verkligen mycket större på Irland än vad det är hemma. Alla klär ut sig, och de går verkligen in för det också! Inget mesigt eller halvhjärtat här inte! Själv orkade jag inte riktigt investera i någon kostym, men jag köpte en mask i alla fall och jag tror att det blev okej :)

Jag har umgåtts lite mer med min fadder Edel och hennes kompisar och det känns jättekul att få lära känna lite irländare också och inte bara andra utbytesstudenter.

Min mamma och storebror kom och hälsade på under några dagar. De hade med sig osthyvel, choklad och knäckebröd :D En svensk kompis sa att man får cravings på svenska saker bara för att man inte kan hitta dom här, men jag älskar ju knäckebröd på riktigt :P

Det var så skönt när familjen var här, att bara få turista lite och glömma skolan och vardagen. Är faktiskt i ett annat land liksom, men det blir ändå rätt mycket vardag. Vi åkte till Cliffs of Moher och Bunratty Castle, kan verkligen rekommendera båda ställena!

Annars är det många som precis som mig känner sig lite skruttiga nu. Det är mycket i skolan, det har blivit mörkare och kallare, man längtar hem osv.... Jag har insett att jag ofta känner mig hängig på hösten och vintern när det blir mörkt, jag måste hitta något sätt att hantera det på. För det är verkligen en stor skillnad i energinivå om man jämför nu och när jag kom hit.

Kaffe muntrar upp för stunden iaf :) (Fast fan vad jag saknar mitt kaffe som jag brukar dricka hemma i Sverige...)

Bunratty Castle & Folk Park


Cliffs of MoherInga kommentarer:

Skicka en kommentar