måndag 28 maj 2012

Sommarkaos

Skolan är slut och jag försöker göra upp något slags plan inför sommaren men det är fan inte lätt :O

Jag ska jobba lite, men vet inte riktigt när och var... Det blir mitt vanliga extrajobb som croupier i alla fall, i Stockholm och i Grebbestad. Ägaren till företaget har typ inga som vill jobba på västkusten och försöker övertala mig att jobba där hela tiden, så nu ska jag dit i slutet av veckan vilket jag inte alls hade tänkt från början :/ Jag jobbar gärna i Grebbestad, bara inte för mycket eftersom jag antagligen drar till Irland i höst och vill passa på att hänga i Stockholm och umgås med mina vänner medan jag kan.

Irland förresten, jag har ju fortfarande inte fixat klart min ansökan. Deadline är den 30 juni men jag måste ta tag i det där så snart som möjligt. Jag vet i alla fall vilka kurser jag vill läsa nu.

Någonting som är helt säkert är i alla fall att jag ska åka på en liten tripp till Köpenhamn och Berlin med några vänner 18-25 juli. Och att jag ska på West Coast Riot som jag köpte biljett till för längesen. Men WCR är 26 juli och inte 26 juni som jag av någon anledning fått för mig... Så jag måste alltså dra till Göteborg dagen efter att vi kommit hem från Berlin. Det blir ju lite jobbigt. Men kan kanske passa på att jobba lite i G-stad då om jag ändå är på västkusten...

Fast jag hade ju tänkt delta i kubb-VM på Gotland 3-4 augusti med min kompis och hennes familj, det vill man ju inte missa! Så då kan jag inte stanna så länge i Grebbestad om jag drar dit efter WCR.

För övrigt vill jag så himla gärna åka på någon ”riktig” festival men det känns som att folk antingen inte har tid eller råd, eller så vill de inte åka till samma ställen som jag :'( Jag vet inte om det fortfarande finns biljetter kvar till Sweden Rock Festival, men jag har i alla fall några bekanta som jag vet ska dit, så skulle kanske kunna köra på det då... Men samtidigt som SRF är Millencolins 20-årsjubileumsfestival i Örebro och dit skulle jag också gärna åka... Eller kanske Peace & Love som jag var så taggad på innan?

Jag känner mig typ helt lost och som att jag har noll koll... men det är ok. Jag tar det som det kommer :)

Vad ska du göra i sommar?

tisdag 15 maj 2012

Här är vi

Annars läser jag Här är vi av Bob Hansson just nu. Vet inte riktigt vad jag tycker. Ibland tycker jag att Bob Hansson verkar inte så lite självgod. Ibland tycker jag att det känns väldigt pladdrigt. Men jag gillar det också. Vissa delar.

Fastnade för det här stycket. Kanske för att jag själv varit på String många gånger och börjar fantisera om hur jag också sitter där och författar en diktsamling :P

Jag är nu i Stockholm
Caféet heter String.
Jag satt här dagligen i flera år
nu är det helt andra som sitter här dagligen.
Jag har precis haft telefonsex med Em
det kändes upplyftande.
Innan vi hade telefonsex skällde hon ut mig
för att vi träffas alldeles för mycket
eller inte skällde
men la fram det som ett väldigt stort problem
och jag blev ledsen
för jag trodde att vi på sista tiden hade haft
bästa tiden på flera månader.
Det att missuppfatta sin samtid grovt
eller upptäcka att det är just det man gjort
kan kännas som ett rån
på hela den tiden
som att tro på en ideologi i halva sitt liv
och sedan tycka sig upptäcka
att man haft helt fel
och man måste ringa upp alla man känt
och berätta det
och att dom när man gör det
säger att man bedragit dom
att dom aldrig mer vill veta av en
inte ens för en kopp kaffe
eller samåkning till en enda bandymatch
och att det gäller barnen också
att inte ens dom ska få träffas
bygga lerbyar ute i trädgården
nej – ingenting sådant
och det värsta av allt
känslan av att man håller med dom.


lördag 12 maj 2012

Opoku made me do it

Opoku made me do it - dessa fantastiska kvinnor!

Ur Aldrig vuxit upp:

Försökte hänga med i gamet skaffa pojkvän ett tag
han hade svart hår och fantomring
men efter ett tag ville han inte va ihop med mig
och det enda jag kunde tänka på var
hur fan ska jag nu få kuk?!fredag 11 maj 2012

Right About Now

At 23, I was far from feeling free.
At 24, my life was a big bore.
Now I'm 25 and I'm still not high,
yeah, I'm 25 but still alive.


torsdag 10 maj 2012

Ett år av skrivande

Två veckor kvar på Skrivarlinjen. Det har varit ett fantastiskt roligt år, och jag har lärt mig massor. Men jag kan ändå inte låta bli att vara lite besviken på mig själv. Jag trodde att jag skulle ha kommit så mycket längre vid det här laget.

Skrivande (och framför allt skönlitterärt skrivande) som man ägnar sig åt ensam, utan redaktion eller uppdragsgivare, kräver ett rejält mått av självdisciplin och här känner jag att jag har brustit. Under höstterminen då vi var schemalagda mer kände jag mig väldigt produktiv. Men vårterminen, då vi har fått mycket tid att arbeta själva med våra egna skrivprojekt, har liksom bara runnit iväg... Jag trodde att jag skulle ha skrivit en halv roman vid det här laget. Men det jag har åstadkommit är 40 wordsidor med skissartat material, några enstaka scener och dialoger... och jag vet inte ens om jag kommer lyckas slutföra det eller inte.

Men om inte annat så har de senaste två terminerna bjudit på enormt mycket mer fritid än vad jag är van vid och det är ju positivt :) Tid är ju ofta det enda man saknar.

Ikväll har klassen vernissage/releasefest för vår antologi Ett Fall Framåt. Feel free to step by!
http://www.facebook.com/events/415666121778875/

fredag 4 maj 2012

Poesi

Jag vet att det är nördigt men... jag älskar poesi! Bra poesi gör mig helt jävla andäktig. Jag älskar att poesi är tolkningsbart och inte predikande, att det är skrivet för känslorna och inte förnuftet. Bra poesi får en både att tänka och känna efter.

Men även om jag älskar poesi så kan jag inte påstå att jag är ”insatt”. Innan jag började skrivarlinjen brukade jag mest husera på sockerdricka.nu och läsa amatörpoesi. På skrivarlinjen har jag upptäckt fantastisk poesi av klassiska poeter, som Tranströmer, Ekelöf, Södergran, Åkesson m.fl. Och nu försöker jag på egen hand hitta bra, intressant poesi.

Jenny Wrangborg är en poet som jag har trillat över förut, när jag läste antologin Snart går vi utan er - brev till socialdemokraterna. Jag hörde henne för ett tag sen i radioprogrammet Tendens. Det handlade om klass och Jenny Wrangborg diskuterade och läste dikter.

Jenny Wrangborg är kallskänka och poet och hennes diktsamling Kallskänken handlar om arbetets villkor och verklighet. Kallskänken finns på soundcloud och jag kan verkligen rekommendera att ni lyssnar på den! Det är vackert, brutalt, uppgivet men också provocerande, aggressivt och kompromisslöst. Det ger upphov till tankar. Och känslor. Som poesi ska.onsdag 2 maj 2012

Grave Robbers' Delight

Imorgon är det psychobillyklubb på Stampen och jag ska gå!
http://www.facebook.com/events/418243921526022/Live spelar The Cremators, som jag upptäckte nyligen genom min nya vän Alex (som för övrigt är DJ kvällen till ära och dessutom arrangör till hela spektaklet), och Ragged Bones.Ses där?!!