lördag 30 april 2011

Så mycket bra!

Det finns ju så jävla mycket bra musik, hur ska jag kunna skriva om allt?! Nå, på sistone har jag väl lyssnat en del på AFI I guess... Kolla in dom nu!

onsdag 27 april 2011

Ingen mer reklamfri rock

P3 Rockster lägger ner! Why, oh WHY?!! Det var ju den bästa rockkanalen! Ingen reklam, och en såå mycket bättre blandning än Bandit och Rockklassiker någonsin kommer att få till. Har upptäckt skitmycket bra musik via P3 Rockster, som inte spelas någon annanstans.

Vila i frid P3 Rockster. Jag skall alltid minnas dig.

tisdag 26 april 2011

Spelningar jag missat

Blev ingen Royal Republic-spelning på Kolingsborg ikväll förresten, det var ju lite trist. Såhär skriver de själva på sin hemsida.

Men jag är mer sur över att ha missat Danko Jones två gånger. Första gången för att jag inte hade någon att gå med. Andra gången (nu i vår) för att jag låg på sjukhus när alla andra roade sig på Bandit Rock Awards!

Men don't even get me started om band jag borde ha sett. Det är många.

Hyllning till Sum 41

Det här är en hyllning till ett av de band som betytt allra mest för mig, både som musiker och som människa: Sum 41. Jag började lyssna på dem i sjuan och de håller fortfarande (det de gjorde då alltså, de har blivit sämre sen Dave lämnade dem). För mig är Does This Look Infected en av de bästa plattor som gjorts. Favoritlåtar: Mr Amsterdam och Still Waiting. The Hell Song också helt underbar.Det fanns en period då jag skämdes lite över att lyssna på sån "mtv-rock", men jag är såå över den nu, jag står för min dåliga musiksmak! :) Jag har alltid fått skit från olika håll för någon del av allt jag lyssnar på. Jag har rätt så bred smak (när det gäller rock och punk då), som ni kommer att märka här på bloggen. Finns inget tristare än folk som bara kan lyssna på sin supersmala genre. Jag tycker att det är något skumt med att bara gilla en viss typ av rock, punk eller metal. Till exempel sleaze. Såna rockers är ofta ganska insnöade. Vissa punkare också, speciellt de som hatar trall. Och metalheads ska vi inte ens tala om. Det finns så många metalband, och de flesta låter likadant. De har noll fantasi eftersom deras musiksmak är så inavlad. Men nu ska jag inte slösa mer utrymme på idioter.

Jag är så glad att jag gick och såg Sum 41 i höstas, även om jag fick gå själv. Hade jag inte sett dem hade jag fått ångra mig resten av mitt liv, vem vet om de kommer hit mer? Missade dem 2003 och fick vänta i sju år. Men nu har jag sett dem i alla fall så nu kan jag dö lycklig :D

fredag 22 april 2011

Mer glad musik

Kungers såklart! Har bara bra minnen förknippade med dem. Önskar så att Grega kunde avsluta sin solokarriär och joina Kungers igen. Inte för att Grega inte är bra, men jag tycker nog inte att hans musik kan mäta sig med det Kungers gjorde. Det var något alldeles speciellt. Saknar lyckan man kände när man såg dem live och bara dansade dansade dansade! Åh suck... minnen...

torsdag 21 april 2011

Musik som gör mig glad!

Vad ska man lyssna på när man behöver muntras upp? Absolut inte nåt melankoliskt skit som man "känner igen sig i" i alla fall, det gör bara allt värre. Själv tycker jag att Green Day är bästa peppmusiken! Minority till exempel, awesome låt!

måndag 18 april 2011

Rösta på oss!

Reaching for One är med i Metro On Stage, och idag startar röstningen! Det skulle betyda enormt mycket för oss om ni röstade på oss så att vi kan ta oss vidare i tävlingen. Vi behöver allt stöd vi kan få.
Logga in med ditt facebook/twitter/mailkonto, klicka sedan på det gröna hjärtat under låten. Tack!

Gillar ni låten så kolla gärna in vår myspace, där finns mer musik :)

söndag 17 april 2011

R41 söker ny gitarrist

Det har nu gått en vecka sedan vår ena gitarrist i Reaching for One berättade att han tänker hoppa av. Jag tror att jag har samlat mig tillräckligt mycket nu för att kunna skriva sansat om det. Jag är skitarg, ledsen och besviken för att han lämnar oss. Men det finns inte så mycket annat att göra än att hoppas att vi hittar en ny gitarrist snarast, tar oss upp ur vår svacka och kan fortsätta som förut. Det har gått så bra för oss hittills och jag är otroligt stolt över det som vi har åstadkommit.

Är du gitarrist eller känner du någon som är det? Om du tycker att vårt band är intressant så tveka inte att höra av dig! Kontakta oss genom vår annons på bandfinder eller maila reachingforone@hotmail.com

lördag 16 april 2011

Dir En Grey

Current obsession: Red em av Dir En Grey. Jag lyssnar på den om och om igen och tröttnar inte! Och när jag inte lyssnar på den så hör jag det där riffet i huvudet. Det är konstigt, för jag har aldrig varit speciellt intresserad av Dir en Grey förut. Har inte lyssnat så mycket på dem tidigare, men det blir väl ändring på det nu :)

fredag 15 april 2011

Guilt by association

"De rödgröna gör upp med SD om a-kassan" var den ursprungliga rubriken på den här artikeln. Detta har dock Sveriges Radio fått ändra eftersom tja.. det inte är sant. Men skadan kan ju redan vara skedd, om folk bara läste rubriken och sedan inte har sett ändringen. Såhär är det: Sverigedemokraterna har bestämt sig för att rösta för ett rödgrönt förslag, men detta var inget som de hade gjort upp med de rödgröna i förväg. Jag tycker att det är sjukt ruttet att media alltid gör en stor grej av när SD röstar med de rödgröna. I 9 fall av 10 röstar ju SD med de borgerliga. Det är Reinfeldt som regerar med hjälp av SD.

Jag tror att svenska folket hellre hade sett en mittenregering med sossarna och de små borgerliga partierna än den här situationen. Blockpolitiken är en riktigt dålig idé. Inget block har majoritet och båda försöker med fula knep köra "guilt by association" mot sina motståndare när det gäller SD. Patetiskt är vad det är.

torsdag 14 april 2011

Metro On Stage

Bandet VA!? hörde jag talas om för första gången när jag läste tidningen Cirkeln. De verkade coola så jag kollade in deras myspace och blev mäkta imponerad. Jag skrev och kommenterade på deras sida att jag tyckte de var skitgrymma men de svarade inte, vilket jag tycker var lite ohyfsat. Anyhow, nu är de med i Metro On Stage och fan vad grym den låten är!!! (Deras bandnamn är dock skitdåligt).

Mitt eget band är också med i tävlingen, så jag tycker att du ska gå in på Metro On Stage den 18 april när röstningen börjar och rösta på VA!? eller Reaching for One!

onsdag 13 april 2011

fredag 8 april 2011

Kanadensisk punkrock

Vulgaires Machins kanske kan hjälpa mig att förbättra min franska :) Skitbra punkrock från Quebec, Kanada.

Avveckla kärnkraften nu!

Miljöpartiet lägger idag en motion i riksdagen om att två kärnkraftsreaktorer i Sverige ska tas ur drift redan den här mandatperioden. Maria Wetterstrand och Lise Nordin förklarar varför på DN Debatt. Jag hoppas verkligen att Miljöpartiet får igenom sin motion, även om det inte är speciellt sannolikt. Borgarna har ju fått för sig att kärnfraft är miljövänligt. Det är det inte. Uranbrytningen påverkar både miljön och människors hälsa.

Men det största miljöproblemet när det gäller kärnkraft är det radioaktiva avfallet som måste lagras i 100 000 år. Jag skriver det igen: 100 000 år. Fattar de hur länge det är? Hur ska vi idag kunna konstruera någonting som ska hålla i 100 000 år? Hur ska vi kunna skriva varningsskyltar som kommer att vara begripliga om 100 000 år?

Lägg sen till risken för kärnkraftshaverier. Det kommer alltid att ske kärnkraftsolyckor, antingen på grund av den mänskliga faktorn eller naturkatastrofer. Vi kan inte planera och skydda oss mot alla scenarion, helt enkelt eftersom vi inte kan förutse allt som skulle kunna hända. Och när kärnkraftsolyckor sker blir konsekvenserna fruktansvärda. Jag tycker inte att vi ska vänta tills vi har en katastrof i Sverige, jag tycker att vi ska skynda oss att utveckla så mycket riktig miljövänlig energi som möjligt (sol, vind och vatten ni vet) och avveckla kärnkraften så fort vi kan.

Här är användbara länkar för den som vill läsa på lite:
http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4rnkraft
http://www.karnkraftsinformation.se/miljo-och-klimat/paverkan-vid-uranbrytning/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Uranbrytning
http://sv.wikipedia.org/wiki/Radioaktivt_avfall
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3345&artikel=3432712
http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/klimat/energi/karnkraft/uranbrytning/
http://www.greenpeace.org/sweden/se/vad-vi-jobbar-for/karnkraft/

torsdag 7 april 2011

Den Vita Apan

Underbara Stockholms Negrer, ett av mina gamla favoritband, mest för låten Den Vita Apan som alltid fick mig att härda ut när jag mådde skit. Det Förlovade Landet är en annan favorit.

Reaching for what? ONE!

Tycker att alla som inte redan gjort det ska kolla in mitt band Reaching for One. Vi vill hemskt gärna ha kritik på våra låtar så kommentera gärna på myspace eller facebook.
Kolla in hemsidan som jag har gjort åt oss också, fin va? :)
Låtar för gratis nedladdning finns även på last.fm.

Turistande = kolonialromantik?

Tendens i P1 är så himla bra! Har lyssnat på "Från bojkott till kolonialromantik". Alla borde lyssna! Resande och turistande problematiseras alldeles för sällan. Gå in på Tendens hemsida nu och lyssna! (gå in på podradio/mp3 arkivet eller scrolla ner)

En annan aspekt av resande/turistande som de inte tar upp i just det här programmet är resandets inverkan på klimatet. Jag tycker att det tas alldeles för givet att alla reser/ska resa/vill resa. Som om det vore hållbart att alla flyger utomlands på semester varje år (eller som om alla skulle ha råd med det).

onsdag 6 april 2011

A Skylit Drive

Ok, mitt första riktiga inlägg.
Jag skulle vilja tipsa om ett band som heter A Skylit Drive som jag upptäckte för ett tag sen. Fyfan vad bra dom är.  Kolla in deras myspace
Too Little Too Late och Ex Marks the Spot är mina favoriter :)

tisdag 5 april 2011

Ny blogg!

Jag har nu äntligen börjat blogga, något som jag har funderat på i flera år. Tanken med den här bloggen är att jag ska skriva om musik och politik, två av mina största intressen. Det kan slinka in lite andra inlägg också, men musik och politik är i alla fall planen.
Nu ska jag försöka få lite fason på layouten här, återkommer med mitt första "riktiga" inlägg!