söndag 9 september 2012

Första veckan på Irland

Nu har jag varit på Irland i snart en vecka och jag är så himla glad att jag kommit hit!

Skolan har inte ens börjat än, men det har ändå varit en intensiv vecka. Komma i ordning i boendet, träffa en massa nytt folk, introduktion, fest, lära känna stan och campus osv. De flesta kvällar har jag varit helt slut.

I början var jag nervös och förvirrad. Allting var främmande och jag var orolig att jag inte skulle få några kompisar. Men när man åker som utbytesstudent ska man komma ihåg att alla känner sig osäkra i början. Man ska också komma ihåg att alla utbytesstudenter vill träffa folk och få nya vänner :) Så att hitta folk att umgås med har inte varit svårt alls, alla är supersociala. Även irländarna är öppna, vänliga och hjälpsamma.

Jag tycker själv att jag är enormt mycket sämre på att prata engelska än jag är på att läsa och skriva, men jag antar att jag kommer in i det. Av någon anledning gör det mig glad att många med mycket sämre kunskaper i engelska än mig har vågat sig hit :P Irländarna är i alla fall inte så svåra att förstå som jag hade befarat.

Kulturkrockar i urval:
 • De kör på fel sida av vägen!
 • Man kan typ inte betala med kort någonstans!
 • Och vad är grejen med de där skumma kranarna, en med varmt vatten och en med kallt, istället för en kran där man själv kan ställa in lagom temperatur??

Ja det var väl typ allt jag hade att säga idag. Varsågod och håll till godo med lite kassa och totalt oredigerade mobilbilder som jag har tagit:

Groody Student Park, området där jag bor

Mitt rum

Konstiga kranar

Min nya vän Homeira från Tyskland

Vackert väder på campus

Välkomstceremoni med irländsk musik

Mindre vackert väder på campus


King John's Castle

John, Homeira och Alana i Limerick City 

Gator i Limerick


Utsikt från King John's Castle 


Imorgon börjar skolan på riktigt och jag ser verkligen fram emot det!

4 kommentarer:

 1. Haha, jag hittade din blogg via Lady Dahmers kommentarsfält, och såg att du bodde på Irland just nu... jag var på utbyte i Limerick förra året (på hösten)! Fast bodde i Brookfield (aka Brokenfield...). Sjukt sammanträffande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vad kul! Kommer du också från Södertörn? Jag har ett år kvar på Journalistik och Multimedia när jag kommer hem, är du klar med plugget? :)

   Radera
 2. Nix, kom från Umeå :) Men jag träffade tre från Södertörn där, som också pluggade eller skulle plugga journalistik. Jag läste bara någon slags motsvarighet till engelska B, men jag hörde att de också klagade lite på upplägget på journalistiklektionerna i Limerick. Vad tycker du om staden? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? Jag tycker att journalistiken är rätt bra. Det enda dåliga är att UL har tagit bort vår telefon så vi får stå för telefonintervjuerna själva :/

   Hehe ja staden är ju ganska tråkig ärligt talat. Har haft kul den här terminen, men bo här i ett år skulle jag nog inte vilja göra ;)

   Radera