fredag 28 september 2012

Att börja plugget m.m

Jag hade ambitionen att skriva varje vecka med uppdateringar om hur det är här på Irland, men ni kan ju själva se att det inte riktigt har blivit så... Jag har helt enkelt haft fullt upp! Här kommer i alla fall en liten sammanfattning om vad jag har haft för mig de senaste veckorna:

Till att börja med har jag ju börjat plugget! Jag hade sett fram emot det, men de första dagarna kändes det ärligt talat ganska otryggt. Liksom, här hade man gått omkring en vecka och träffat en massa trevliga människor från hela världen och gått på insparksaktiviteter osv... och så plötsligt var det måndag, och alla de där andra människorna som förstod precis hur det är att vara utbytesstudent var borta och man skulle gå helt själv på lektioner med typ bara irländare, som kanske har pluggat tillsammans på något program i flera år!

Min första föreläsning/lab, tre timmar journalistik, var en sån där läraren bara ”Hej allihopa, jag känner igen så många av er från förra året, gud vad kul att se er igen” och man ba ”Shit, alla känner varandra :/”

Och sen började läraren prata om Investigative journalism och jag tänkte förbryllat att det här skulle väl vara Advanced practical journalism? Jag frågade min Academic Coordinator om det senare och han ba ”Jo den kursen brukade ligga på höstterminen förut, men vi har flyttat den nu, vi hade visst det här problemet förra året också”... De har alltså inte uppdaterat sin Book of Modules på ETT ÅR samtidigt som det är den de hänvisar utländska studenter till för att välja kurser! Jag ansökte om mina kurser för flera månader sen, och ingen har sagt något om att kursen jag ville läsa har blivit flyttad till en annan termin! Men så är det ofta här, svårt att hitta info, och när man väl hittar den kan man ändå inte vara säker på att den stämmer. Det är faktiskt det enda dåliga med University of Limerick som jag kan komma på.

Hmm vad har jag mer haft för mig.. jo, jag har varit på Foam Party med en massa småglin (”freshers", dvs typ 18-åringar), joinat diverse nördiga societies, hängt ett antal gånger på Stables, åkt på utflykt med International Society till Dublin (GAA National Stadium och Guinness Storehouse!) och Glendalough... ja ni ser, omöjligt att hinna skriva allt.

Men den senaste veckan har jag mest varit sjuk och nu ligger jag hemma på rummet och kollar på Big Bang Theory och tycker synd om mig själv medan alla andra är ute och festar :'(

GAA Arena

Guinness StorehouseGlendaloughIcon, nattklubb i LimerickInga kommentarer:

Skicka en kommentar