onsdag 28 mars 2012

En vit månad?

Fikade med en kompis häromdan och pratade om beroenden. Saker man älskar men ägnar sig åt i lite för stor utsträckning för att det ska vara riktigt sunt...

”Jag funderar på en vit månad” sa min kompis.
Jag (helt svettig): ”Men räcker det inte med att begränsa sitt beroende då, hålla det på en rimlig nivå? Bara dricka alkohol en dag i veckan och bara vara inne på Facebook säg... en halvtimme om dagen?”

Shit, en vit månad. Bara tanken ger mig panik.

söndag 25 mars 2012

Festival

Det är ett sånt dilemma, vilken festival ska man välja?! Har snackat runt lite bland mina vänner och det verkar som att Peace & Love ligger rätt bra till. Inte mig emot, det kommer många bra artister dit som jag vill se, bland annat Skrillex, Coca Carola, Lastkaj 14 och Turbonegro. MEN samma dag som P&L börjar är det West Coast Riot och Rancid kommer dit!!! RANCID! När fan var dom i Sverige senast, typ... 9 år sen? Jag har i alla fall aldrig sett dom och vem vet när man får chansen igen?

Vad ska jag göra?! Hjääälp!!

måndag 19 mars 2012

söndag 18 mars 2012

Är du fattig? Då har du prioriterat fel!

Få saker gör mig så förbannad som världsfrånvända överklassidioter, folk födda med silversked i mun som har så väldigt svårt att förstå att alla inte har haft samma tur. De som ser ner på folk födda utan privilegier, kallar dem lata, slarviga eller tycker att de prioriterar fel om de inte får pengarna att räcka. Det är väldigt lätt att säga för den som aldrig har behövt leva på den nivån.

Allt fler barn lever i fattigdom skriver Rädda Barnen i en debattartikel i Svenska Dagbladet, apropå årets barnfattigdomsrapport.

”Men jag tror faktiskt inte att det rör sig om så många barn i den sitsen som rapporten talar om.” säger moderatpolitikern Marianne Ohrlander. ”Det är konstigt att kalla någon för fattig i ett välfärdsland. Åk till ett U-land, där kan du se fattigdom.”

Marianne Ohrlanders uttalanden har lett till intensiv debatt i olika sociala medier, Mymlan har till exempel skrivit två blogginlägg där hon kritiserar Marianne Ohrlander.
http://mymlanthereal.wordpress.com/2012/03/15/vem-ska-fa-ha-barn/
http://mymlanthereal.wordpress.com/2012/03/16/fattiglapparna-ska-bara-ha-och-ha/

Men problemet är tyvärr större än Marianne Ohrlander. Hon är ju inte ensam om sin världsbild, utan det verkar vara en rätt vanlig (miss)uppfattning bland politiker och makthavare att fattigdom inte existerar i dagens Sverige. Skrämmande.

Läs mitt tidigare inlägg om barnfattigdom.

fredag 16 mars 2012

Have A Nice Day

Homecomingqueen

Läser diktsamlingen Homecomingqueen av Anna Jörgensdotter och vet inte vad jag ska tycka. Den handlar om att växa upp.
Vissa dikter läser jag och tänker "Jaha" "Men Gud vad pubertalt" "Fan vad pinsamt" eller "Hur kan Albert Bonniers Förlag ge ut sånt här?". Ändå känner jag igen mig i mycket. Och läser vidare. Någonting har ju fått mig att gå och låna den här boken på biblioteket, någonting har ju fått mig att fastna.

Ur Leverpastej &  krigsminnen

Men herregud man har ju överlevt
Man sitter i sina krigsminnen
och finner ingen ordentlig anledning att vara stolt
Man blir inte intervjuad citerad
Det finns alldeles för många som du
som har överlevt
eller ska vi kanske kalla det
att bli vuxen

Fast man vill så gärna
välta ut sitt chockrosa hjärta
på ett rutigt anteckningsblock
Man vill så gärna
åtminstone tänka:
Bra jobbat!
Vara med på nån gala
Få ett litet pris 
och Håkan Hellström/The Ark
uppträder till ens ära

Eller i varje fall:
En dokumentärfilm
En refräng i en sång
En bakelse

Nån som skriver en lapp
lägger på kudden:
Fan va du är bra 

måndag 12 mars 2012

Rancid

Fan vad bra dom är! Det är ju helt sjukt!Började lyssna på Rancid när Indestructible-skivan kom. Då var man bara en liten snorunge :) Sen har jag införskaffat äldre skivor efter det. Här några andra låtar med Rancid som jag verkligen älskar
http://www.youtube.com/watch?v=Rvuae0Y-Spg&ob=av2e
http://www.youtube.com/watch?v=U3iynh4IxAg
http://www.youtube.com/watch?v=1X4q-PWieSk
http://www.youtube.com/watch?v=qFNfMwdHez0

fredag 9 mars 2012

What's My Age Again?

Idag är det exakt 23 år sedan jag föddes och det känns... fantastiskt! När jag var yngre hade jag alltid åldersnoja, avskydde att fylla år tidigt på året och började redan vid nyår med mantrat "snart blir jag gammal, snart blir jag gammal, njut av ungdomen nu"... Haha! Tur att man har blivit klokare med åren :)

Att man får leva och vara frisk (för det mesta) och uppleva en massa saker är ju för fan bara någonting att vara tacksam för! Jag tror att livet bara blir bättre och bättre. Jag tycker själv att jag har blivit en bättre människa de senaste åren och ser fram emot att utvecklas ännu mer och bli ännu grymmare! Så det så!

Ikväll blir det party med mina fina vänner!! Gött att fylla år en fredag :D

torsdag 8 mars 2012

måndag 5 mars 2012

Irland!

Jag har blivit nominerad av Södertörns Högskola till en utbytestermin på University of Limerick, Irland, i höst! :D

Kan inte riktigt förstå det... Är det sant? Får jag åka alltså, är det säkert? Krävdes det inte mer än såhär? Jag som var skiträdd att de skulle garva läppen av sig åt mitt motivation letter, visste inte alls vad jag skulle skriva. Men det gick ju bra! :D

Och att det blir Irland också, mitt förstahandsval! Hade sökt till 5 ställen med Ungern i sista hand, och jag var helt övertygad om att om jag skulle få åka någonstans över huvud taget så skulle det bli dit... hade nästan börjat ställa in mig på det. Ungern blir bra. Ungern är säkert skitkul. Och så blir det Irland!

Men nominerad betyder alltså att det är okej för SH:s del att jag får åka på utbytestermin, men jag måste ansöka till Limerick också. Antagligen bara formaliteter, ändå börjar jag noja för att någonting ska bli knas med Limerick så att jag inte får åka i alla fall...

Den 21 mars är det obligatoriskt möte på SH för oss som blivit nominerade, och vi ska få en masa om info om hur man ska göra med ansökan till värduniversitetet och sånt... Jag vet inte när det är hundra procent säkert att jag får åka, jag vågar i alla fall inte ta ut någonting i förskott, även fast jag helst av allt bara skulle vilja ”WOHOOO JAG SKA TILL IRLAND MOTHERFUCKERS!!” på Facebook...

Annars...

har bandet redan hittat en ny gitarrist, en liten 18-årig halvjapan vid namn Lukas som vi jobbar hårt på att fördärva. Stackars liten :P

Och på fredag fyller jag år! Party rockers! :D