söndag 25 december 2011

Att sluta med julklappar är det bästa vi har gjort

Firat ännu en lugn och trevlig jul med släkten. Kollat på Kalle Anka, ätit god mat, umgåtts, spelat spel... Skönt.

Men det har inte alltid varit så. Förr var julen alltid skitstressig och det var alltid bråk. Tills vi kom på att "Hey, vi har ju inga barn i släkten längre, måste man verkligen köpa julklappar till ALLA?". Jag menar, jul är ju mycket barnens högtid. Men de yngsta i min släkt är jag och min syrra och vi är båda över 20 år, så det behöver inte vara något spektakel för vår skull. Och varför ska jag köpa julklappar till typ min mosters man? Han är 60 bast och kan själv köpa allt han vill ha.

Så vi började helt enkelt skita i julklappar för några år sedan och det är så SKÖNT. Jag har köpt två julklappar i år, till min syrra: presentkort på akademibokhandeln och presentlåda från The Body Shop. That's it. Och detta fixade jag i torsdags, två dagar innan jul. Ingen stress :D

Dessutom, alla klagar ju över hur ytlig, kommersiell och meningslös julen har blivit. Alla stressar ihjäl sig för att köpa en massa skit som ändå ingen behöver. Mer och mer varje år. Att lägga flera tusen kronor på julklappar är tydligen helt normalt. Ingen verkar tycka att det är kul egentligen, men alla gör det ändå. Fast man innerst inne vet att det viktiga med julen inte är hur många prylar man köper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar