lördag 7 september 2013

Darker than black

Darker than Black. Det tog tid att komma in i den här animen måste jag säga. Vissa serier är så lättittade, man vill bara se ett till avsnitt, ett till och ett till... Så var det inte för mig med Darker than black. Snarare har jag fått kämpa lite, ungefär som när man inte tycker att en bok är skitbra men ändå vill läsa klart den. Eller när man ser en film för den delen, det ska ju vara bra jävla dåligt för att man ska sluta kolla mitt i. Kanske är det här bara inte rätt genre för mig, jag vet inte (jag gillar inte Ghost in the Shell heller). Men nu har jag i alla fall sett hela första säsongen, 24 avsnitt, av Darker than black och tänkte dela med mig av vad jag tycker om den.

Jag har förgäves försökt formulera en egen sammanfattning av handlingen till det här blogginlägget men det är tamejfan omöjligt så nu citerar jag Wikipedia här för att ni ska få lite background.

Ten years ago, a mysterious spacial anomaly known as "Hell's Gate" appeared in Tokyo, altering the sky and wreaking havoc on the landscape... During this time, people possessing various special abilities emerged, each capable of different supernatural feats - these are known as Contractors...
Kept secret from the masses, these individuals are known to murder in cold blood, smothering unnecessary emotions with logic and rationale. 

Various nations and organizations around the world train and utilize Contractors as spies and assassins, resulting in violent battles for valuable objects and information... The story revolves around a Chinese contractor codenamed "Hei" as he undertakes various espionage and assassination missions in Tokyo under the direction of the Syndicate.

Det finns flera saker jag gillar med den här serien: de olika karaktärerna och deras krafter, deras olika historier om vad de gjorde innan de blev contractors, att se hur de samspelar, slåss mot varandra och går på uppdrag för sina respektive organisationers räkning... ibland kan det bli väldigt känslosamt och nästan sorgligt, vilket jag tycker är bra, men överlag känns det inte som att den "fastnar" riktigt. En sak jag framför allt stör mig på är att man får så lite förklarat för sig. Speciellt i början var det svårt att hänga med, men man kommer som sagt in i hur deras värld fungerar efter ett tag i alla fall.

Sammantaget kan jag inte säga att den här serien är något jag rekommenderar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar