söndag 12 maj 2013

Att tappa bandmedlemmar förändrar allt

Jag lyssnade igenom Paramores nya skiva häromdan och den är i mitt tycke mycket sämre än tidigare album (även om det finns några låtar jag verkligen gillar på nya också). De brukade ha ett verkligt speciellt sound, men nu känns de plötsligt ointressanta. De låter som vilket annat band som helst, plastiga liksom, och låtarna sätter sig inte. Jag tycker att de har tappat rejält sen bröderna Farro lämnade bandet.

Folk fattar inte hur mycket ett band förändras av att byta ut medlemmar. Jag vet inte om det var bröderna Farro som skrev musiken i Paramore, men även om de inte gjorde det så förändras ju hela energin, dynamiken, i ett band när några hoppar av och sånt kommer att påverka soundet.

Jag vet, mitt eget kära Reaching For One splittrades nämligen för en dryg månad sen. Det är det bästa bandet jag har haft. Men vi har haft problem ända sedan Fralle lämnade oss för två år sen (vi trodde att vi äntligen kunde gå vidare när vi hittade Fredrik men sen flyttade ju han tillbaka till Skåne) och vi hade aldrig kunnat fortsätta utan Danne. Skitsorgligt faktiskt.

Så nu är jag öppen för nya projekt, om det är någon som behöver en trummis så hojta. Jag skulle gärna köra nåt åt punkrock/pop-punk hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar