onsdag 8 augusti 2012

Ställen du måste besöka i Berlin!

Några ställen vi besökte som är värda att nämnas:

Yoyo Foodworld
Veganskt snabbmatsställe med hur många olika sorters vegetariskt ”kött” som helst! Käkade asgod burgare med pommes. Stämningen och folket påminde lite om kafé 44 i Stockholm, men det kändes ändå som att det här stället handlade mest om mat och djurrätt, och inte så mycket om annan politik.

White Trash
Astrevlig rockbar med skön stämning och goda drinkar. Folket och stämningen påminde lite om Bröderna Olssons i Stockholm.

Erotikmuséet
Museum med utställning om piloten och affärskvinnan Beate Uhse (pionjär inom sexualupplysning och försäljning av olika former av erotiska och pornografiska produkter), samlingar med historisk porr och erotik samt väl tilltagen museishop ;)

Tv-spelsmuséet
Mycket bra museum som ger en grundläggande genomgång av allt som har med tv-spel att göra. Den tekniska utvecklingen av datorer/tv/konsoler, bild, ljud och musik, indiespel m.m. Tillfälle att provspela massor med gamla spel. Bra museishop.

East Side Gallery
Den längsta bevarade biten av Berlinmuren och ett konstgalleri.

Berlin Free Tour
Vi gick på gratis guidad visning i de centrala delarna av staden och det var faktiskt väldigt givande! Helt sjukt vad mycket man hinner se på bara tre timmar! Det var mycket historia under rundturen, men inte bara, och inte bara 1900-talshistoria. Vi besökte bland annat The Holocaust Memorial Site

Tiergarten
En enorm park mitt i stan, i närheten av där vi bodde. Lite som Berlins Central Park kan man säga :)

Flughafensee
De sista dagarna i Berlin blev det väldigt varmt, men vi lyckades hitta denna lilla sjö i Berlins norra förorter. Hur skönt som helst att åka dit och slappa lite på stranden :) Vägbeskrivning här

Stadsdelarna Prenzlauer Berg, Mitte och Friedrichshain i allmänhet.


Det finns såklart hur mycket som helst som vi inte hann med att se, men det får vi ta vid nästa Berlinresa, för fler ska det bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar